Furmanske novice

Pestra izbira vrhunskih vin vinogradništva Rodica in posestva Miška

Posestvo Miška v Vipavski dolini

Na posestvu Miška na Erzelju v Vipavski dolini se pečajo z vinom že zelo dolgo.

Zapisi o njihovi vinarski poti segajo daleč v l. 1861. Visoke lege na strmih terasah zahtevajo veliko ročnega dela, zato je večina energije usmerjena v pridelavo zdravega grozdja. Ljubezen, znanje, izkušnje in predanost vinu celotne družine se odražajo v vsaki steklenici vina, med katerimi posebno mesto zavzemajo zelen, pinela, rebula, malvazija in barbera. Brez velikih posegov v kleti – od mladostno svežih do elegantno zrelih – vsako vino navduši s svojo drugačnostjo.

Včasih so imeli 13 različnih sort, danes jih imajo le šest vrhunskih. Postali so hiša avtohtonih in lokalnih sort, z blagovno znamko, ki so jo postavili pred desetimi leti.

V gostilni in piceriji Pr’ Krištof vam ponujamo vina Zelen, Pinela, Rebula in Miška rdeče vino.

Ekološko vinogradništvo Rodica – Vino, narava, tradicija

Družinska Ekološka vinogradniška kmetija se nahaja v osrčju slovenske Istre, v vasi Truške pri Marezigah, 12 kilometrov nad Koprom. Klet leži na vrhu hriba, s pogledom na morje Tržaškega zaliva in neokrnjeno dolino reke Dragonje. Vinogradi se razprostirajo po južnih pobočjih Istrskih gričev na nadmorski višini od 250 do 350m. Lega in podnebje sta idealni za rast in razvoj vinske trte.

Delo pridnih rok, spoštovanje do domače zemlje in njenih plodov se odraža v izdelkih, ki jih družina Rodica daje na trg in tudi ponudi v domači kleti. Na 15 hektarih obdelujejo 60.000 trt, zasajenih predvsem z avtohtonimi sortami, Refoška, Malvazije in Rumenega Muškata ter drugih, Merlota, Cabernet Sauvignona, Syraha ter Sivega pinota.

Z naše vinske karte lahko izbirate med Refoškom classic, Malvazijo classic, Cabernetsouvignon riserva ter sladkim muškatom.

Pestra izbira vrhunskih vin 2
klet_rodica_truske_slika